A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági felhívás ! - Termálkút fúrása

Termálkút

Termálvíz komplex hasznosítása Jászapátin” című pályázat keretein belül, megfelelő védőtávolságok megtartása mellett az önkormányzati tulajdonú 48-as iskola melletti területen, mely szintén önkormányzati tulajdonú ingatlan, a termelő termálkút fúrása elkezdődött.

A tervek szerint a kút talpmélysége 950 m.

A kivitelező a V-Kristály 95 Kft.

A termálkút fúrása legkésőbb április 30. napjáig megvalósul, a kivitelezővel folytatott előzetes egyeztetés szerint elképzelhető, hogy márciusban befejeződhet a termálkút fúrás - földrétegek függvényében - .

A kivitelező lehetőségei szerint a zajszintet igyekszik minimalizálni, elektromos kompresszor használatával kb. 45 dB (decibel) zajszint mérhető. Jelenleg a 400 mm átmérőről már váltottak 320 mm átmérőre, valamint mélyebben már csak 159 mm átmérővel fognak fúrni. Elképzelések szerint hétköznap reggel 7 óra és este 6 óra között végzik a munkálatokat, de mivel a fúrás szakaszosan történik földrétegek szerint, így előfordulhat, hogy amíg nem érnek egy földréteg aljára a tervezett működési időn kívül is lehet fúrás.

A termálkútból kinyert meleg vízzel önkormányzati épületek hőcserélős fűtése lesz megoldva - iskola, óvoda, könyvtár, polgármesteri hivatal épülete - így kívánunk takarékoskodni az egyébként is kevés pénzügyi forrással.

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100