A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Lakossági felhívás - Házaló kereskedők a településen!

FIGYELMEZTETŐ FELHÍVÁS

Tisztelt Lakosok!

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2022. november 24. napján a Jászapáti Polgármesteri Hivatal, lakossági jelzés útján arról értesült, hogy a település lakosait:

házaló árusítással keresik fel ismeretlen kereskedők.

Az árusításra Hivatalunktól engedélyt nem kértek, településünkön a házaló árusítás nem engedélyezett.

A lakossági információk alapján, a kínált termék gyógyászati segédeszköz, melynek ilyen formában való árusítását - a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Kormány rendelet 18. § (1) bekezdés b) pontja az ország egész területén tiltja:

„18. § (1) Nem forgalmazható üzleten kívüli (házaló) kereskedelem útján
b) gyógyszer, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású anyag vagy készítmény, gyógyászati segédeszköz, veszélyesnek minősülő anyag és készítmény, növényvédő szer, növényvédelmi célú és termelésnövelő anyag, valamint állatgyógyászati termék,”

Amennyiben Önöket vagy hozzátartozójukat már felkeresték, tegyenek bejelentést a Jászapáti Rendőrőrsön (Tel: 57/441-009) és a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Hatóságánál, címük: 5000 Szolnok, Indóház u. 8.

Kérem segítsenek abban, hogy felhívásunk minél több emberhez eljusson, figyelmeztessék idős, egyedül élő hozzátartozóikat, szomszédaikat, ismerőseiket.

Jászapáti, 2022. november 25.

Biróné dr. Boros Anikó
jegyző

Közadat kereső


kormanyablak 0


onkorvalasztas2019Logó
Elbirkep

strand modul 100


palyazatok modul 100

leader modul 100rendeletek modul 100
forum modul 100
ivs modul 100

ITS-modul-100