A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Ballagás - Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola

Ballagás

 

Elérkezett ez a nap is. Van olyan diákunk, akinek nyolc év után, és olyan is - a nyelvi előkészítős osztályban -, akinek kilenc év után. Már a ballagást megelőző hét is vegyes érzelmeket indított el bennünk: ott motoszkált mindannyiunkban az elszakadás fájdalma, ugyanakkor a szerenádok és a bolondballagás hangulata felvidított és megnevettetett bennünket. Az időjárás nem volt kegyes a ballagókhoz, hiszen beszorította az ünnep résztvevőit a gimnázium dísztermébe. Ám a gyönyörű terem meghitté varázsolta a búcsú hangulatát. Két osztály vett búcsút tőlünk az idén, olyan gyerekek, akik kivétel nélkül tehetséges, kiváló szorgalmú és jó magaviseletű diákok voltak. Bizonyíték erre a nyelvvizsgával rendelkezők névsora:

13. a osztály:

Középfokú komplex angol nyelvvizsga:

Andrási Martin

Bagi Berta Fruzsina

Bán Judit

Birkás Kinga

Busa Laura

Éles Alexandra

Kalmár Patrícia

Kozma Laura

Kun Evelin

Sándor Tamás

Solymosi Beatrix

Szabari Martin

Szentes Dóra

Szőke Rita

Tajti Kinga

Tóth Boglárka- + német nyelvből középfokú szóbeli nyelvvizsga

Végert Ágnes

Zagyi Norbert

Középfokú írásbeli angol nyelvből:

Gyenes Martin

Középfokú szóbeli angol nyelvből:

Bodocz Zsuzsanna, Nagy József

Felsőfokú angol szóbeli nyelvvizsga:

Andrási Martin

Birkás Kinga

Szentes Dóra

Végert Ágnes

Felsőfokú komplex angol nyelvvizsga:

Solymosi Beatrix

12. b osztály:

Középfokú komplex angol nyelvvizsga:

Csoszor Enikő

Csőke Szabolcs

Farkas Renáta

Forgó Máté

Harangozó Norbert

Jász Anna

Kerék Richárd

Kovács Bianka

Tatár-Nagy Róbert Bence

Tóth Martin

Varga Judit

Felsőfokú komplex angol nyelvvizsga:

Müller Péter

Az intézmény nevében elköszönt a tanulóktól Dr. Wirth István igazgató úr és Kovács József atya. Mindketten megköszönték a két osztályfőnök kiváló munkáját. Gyenesné Gojsza Mónika és Nagyné Lékó Henrietta olyan diákokat enged most a nagyvilágba, akik tudásukkal, kitartásukkal még nagy dolgokra hivatottak. Itt került átadásra a Gajdics András osztályfőnöki díj is. Az idei díjazott Nagyné Lékó Henrietta volt. Józsi atya külön megköszönte a fenntartó nevében a szülőknek, hogy kitartottak az iskola mellett az egyházi átvétel után is, bizonyítva, hogy az intézmény felveszi a versenyt bármelyik környező középiskolával az oktatás színvonalában és az érettségi vizsgára és felsőoktatásra való felkészítésben. Felolvasta Dr. Ternyák Csaba egri érsek levelét, amelyben gratulált és sok szerencsét kívánt a végzős diákoknak. Az ünnepség keretében kihirdetésre kerültek a ballagó diákokat illető ösztöndíjak, melyek átadása a tanévzáró ünnepélyen történik majd meg. A 2014/2015-ös tanévben a következő végzős tanulók részesülnek ösztöndíjban: a Pongó Ferenc emlékére alapított ösztöndíjat Zagyi Norbert 13. a, Kovács Bianka 12.b, Csőke Szabolcs 12.b, Csoszor Enikő 12.b osztályos tanulók kapták.

Hajdú Irén ösztöndíjban Jász Anna 12. b osztályos tanuló részesült. Iskolánk nevelőtestülete a Járvás István ösztöndíjat Tajti Kinga 13. a osztályos tanulónak ítélte. A Dr. Kalmár Pálné ösztöndíjra Szentes Dóra 13. a osztályos tanulót tartottuk méltónak. A Mihály Béla ösztöndíjat Végert Ágnes 13. a osztályos tanuló kapta. A Szekeres Imre által alapított ösztöndíjban Müller Péter 12.b osztályos tanuló részesül.

Jutalomkönyvek is kiosztásra kerültek a legtöbb közösségi munkát végző illetve a sportversenyeken szereplő diákok között. A 13.a osztályból Andrási Martin, Gyenes Martin,Sándor Tamás, Solymosi Beatrix, Szabari Martin, a 12.b osztályból Forgó Máté, Koczka Viktor, Kovács László, Mihályi Gergő és Vágó Krisztina kapott jutalomkönyvet.

Az ünnepi műsor után a végzős diákok elballagtak. Az iskola előkertjében még elengedték azokat a színes léggömböket, amelyek az összetartozást és az iskolától való elszakadást jelképezik. Az ünnepély után lassan kiürült az épület, hogy hétfőn reggel izgatott, ünneplőbe öltözött érettségiző diákokat fogadjon.