A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Megemlékezés a Polgármesteri Hivatalban - Október 6.

 

aradi vertanuk n

Az 1848-49-es szabadságharc leverését követő véres megtorlások tetőpontjaként, 1849. október 6-án végezték ki az aradi vértanúkként ismert tizenhárom honvédtisztet és Batthyány Lajost, az első független, felelős magyar kormány miniszterelnökét.

Az egész nemzetet mélyen megrázó és megalázó esemény évfordulóját 2001-ben nyilvánította a kormány a magyar nemzet gyásznapjává.

Hőseink előtti tiszteletadásként az idei évben rendhagyó apparátusi ülésen tartottak megemlékezést a Polgármesteri Hivatal dolgozói, amelyen Farkas Ferenc polgármester mondott ünnepi beszédet.

A Polgármesteri Kabinet rendezte esemény az alkalomhoz berendezett Nagyteremben zajlott.

A közösen meghallgatott Himnuszt követően, a  kivetítőn megjelenő fotómontázs alatt mind a 13 aradi vértanú és gróf Batthyány Lajos, valamint Kazinczy Lajos nevének elhangzása segítségével idézték fel a mártírok alakját.

Batthyány Lajos miniszterelnök és a 13 honvédtábornok, Aulich Lajos, Damjanich János, Knézich Károly, Láhner György, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, Vécsey Károly, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Schweidel József és Lázár Vilmos neve elhangzásakor, kiállított fényképeik előtt elhelyezték a megemlékezés mécsesét.

 

Farkas Ferenc Polgármester megemlékező beszédet mondott: 

A beszéd végén közösen meghallgatták a Szózatot.

Képgaléria