A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

Civil kezdeményezés a gyermekekért

gyűjtés2

Gyermekek. Ők azok, akik tovább viszik a nevünket, a szokásainkat, a hagyományainkat. Védtelenek, esendőek. Várják a tanítást, a törődést. Felelősek vagyunk értük.

Amikor egy felnőtt ember megbetegedik, gyógyítja magát. Amikor egy gyermek betegszik meg, a felnőtt gyógyítja, ápolja őt. Számítanak ránk.

„Korunk olyasfajta csatákra szakosodik, amelyekben senki nem veszít semmi értékeset, kivéve kétségtelenül a saját életüket.”

Sok a betegség, amely veszélyezteti a védtelen gyermekeket. Mindközül a legveszélyesebb, a rák. A rák számos tünetet okozhat, melyek attól függően alakulnak ki, hogy a daganat hol helyezkedik el, milyen a karaktere és van-e áttétképzés. Akár fájdalmatlan is lehet.

A szülőknek, noha meg akarják kímélni rákos gyermeküket a félelemtől és más kellemetlen érzésektől, nagyon pontosan kell fogalmazniuk, amikor elmagyarázzák gyermeküknek, hogy az milyen betegségben szenved. Így kell tenniük akkor is, ha a rákos gyermek még nagyon fiatal. Kezelik sok módon, közülük leggyakrabban: kemoterápiával. Emiatt, a terápia miatt kihullik a hajuk a kicsiknek. Egy felnőtt ember is nehezen éli meg haja elvesztését, viszont egy kisgyerek még rosszabbul. Kirekesztve érzi magát.

Nehéz elképzelni, mekkora sokk lehet ez egy olyan embernek, aki még csak most fedezi fel a világot. Rá kell jönnie, nem biztos, hogy van elég ideje. Sok mindennel kell megküzdeniük a beteg csöppségeknek. Nagy harc az élet nekik. Amiben nem szabad egyedül harcolniuk.

A Jászsági Fiatalok önkéntes csapata éppen azért jött létre, hogy segítsen átvészelni a kis betegeknek ezt az időszakot. Szeretnénk minél több ismeretet nyújtani nekik, minél több könyvet, játékot. Minden olyan dolgot, ami eltereli a figyelmüket a betegségükről, ami segíti őket a világ felfedezésében, még ha nem is biztos, hogy minden kis gyermeknek sikerül leküzdenie a betegségét. A társulatunk központja Jászapátin van, Tóth Csaba személyében, akit telefonon tudnak elérni (06-30/907-3716), esetleg Ifj. Pócs Jánost (06-30/857-9121). Pénzt természetesen nem fogadunk el. Az adományokat, mi magunk adjuk át a kis kezükbe. Az évek folyamán a csapat sok-sok alkalommal gyűjtött a kicsiknek. Sajnos mindig lesznek új és új betegek, akiknek kell a törődés. Kell a társ a harcban. Egy-két pillanat, amikor nem gondolnak az életüket veszélyeztető betegségre.

Tehát, szívesen fogadunk el minden kinőtt, nem használt ruhát, nem olvasott, porosodó könyvet, az élet szépségét hangsúlyozó rajzokat, és bármi mást.

Egy számunkra kis dolog is lehet nagy egy szükségét szenvedő gyermeknek.

Higgyék el, jónak lenni, tényleg jó!

Jászsági Fiatalok (Peace and Love) önkéntes csapata