A jaszapati.hu weboldal sütiket használ!

A sütiket weboldalunk megfelelő működésének biztosításához, statisztikai adatok begyűjtéséhez és marketing célokból használjuk fel. Tudjon meg többet

Elfogadom

A Jásztánc Alapítványról

A JÁSZTÁNC ALAPÍT VÁNYRÓL

„20 éve a néphagyomány szolgálatában”

A Jásztánc Alapítvány 1995 óta tevékenyen részt vesz Jászapáti kulturális életében.

Alapító okiratában foglalt célja: „a paraszti tánc- és zenei folklór hagyományainak felkutatása, ápolása, a táncos szokások, népviseletek, néphagyományok megőrzése az utókor számára, valamint a néptánc népszerűsítése, nemzeti hagyományaink megismertetése hazai és külföldi rendezvényeken egyaránt.”

A tánc és ének tanulás mellett, kézműves foglalkozások is tarkítják a tevékenységüket. A foglakozások fő vonulata szintén a jászok és kunok jellegzetes népművészetének bemutatása. Emellett a népművészet népszerűsítése, tananyagokba való bevonása, a természetes anyagok megismertetése is fontos szakembereinknek. Ezekben a témákban rendezvényeket, kiállításokat, táborokat is szervezünk elsősorban fiataloknak.

Támogatjuk a kisgyermekes szülőknek és gyermekeknek szervezett baba-mama dúdoló foglalkozásokat, ahol már néhány hónapos kortól népi mondókákkal, népdalokkal, népi szokásokkal találkoznak a gyermekek és szüleik. Valamint a bababarát környezet kialakításáért is sokat teszünk.

A Jásztáncosok fontos feladatuknak tartják a lokálpatrióta, tevékeny, saját környezetét megbecsülő, közösségekben gondolkodó fiatalok felnevelését a Százszorszép, Kökörcsin, Hétszínvirág és Aprók csoportjaikban. Gondolunk az idősebb generáció tagjaira is az Öreg Táncosok Baráti Körében.

A határon túli magyar barátainkkal élénk kulturális együttműködésre törekszünk Csíkmenaságon és Kéménden.

A Jásztánc Alapítvány telephelye: Jászapáti Művészetek Háza (Damjanich út 4.). Itt található jelmez és kelléktárunk,2 fő kulturális közmunkást foglalkoztató irodánk. 2013 óta együttműködünk a Nemzeti Művelődési intézettel.

Az alapítvány legfőbb támogatói: Jászapáti Város Önkormányzata, valamint magánszemélyek, vállalkozók, akik jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával, célzott adományaikkal és sok-sok önkéntes munkával hozzájárulnak eredményesebb működésünkhöz.

jasztanc logo

Jásztánc Alapítvány
5130 Jászapáti, István Király út 8.
Adószám: 18825798-1-16
Bankszámla szám: OTP 11745114-20004965
Facebook: www.facebook.com/alapitvany.jasztanc
Képviselő: Tajti Erzsébet elnök

Képgaléria

Jásztánc Alapítvány